Recensie: Bloedband – Julie Kagawa

9200000026509379Titel: Bloedband (deel 2 van Blood of Eden)
Originele titel: The Eternity Cure
Auteur: Julie Kagawa
Uitgever: Harlequin
Verschenen: 2014
Genre: Fantasy, young adult
ISBN: 9789034787613
Koop dit boek op Bol.com

Ja, het tweede deel van de Blood of Eden boeken, geweldig! Ik keek er gelijk al naar uit toen ik Onsterfelijk uit had. Ik hou echt van de boeken van Kagawa, ze is zo goed in het neerzetten van een geweldige en overtuigende fantasiewereld dat het bijna ongelooflijk is. Of het nou met elfjes of vampieren is.

Nu ze Zeke, de jongen op wie ze verliefd is, heeft moeten achterlaten in Eden, heeft Allie nog maar één doel voor ogen: haar maker, Kanin, redden uit de klauwen van de psychopatische vampier Sarren. En ze voelt dat ze niet veel tijd meer heeft. Het spoor leidt haar naar haar geboorteplaats, de plek waar het allemaal begonnen is. Als ze daar aankomt, blijkt Sarren met het dodelijke roodlongvirus te hebben geëxperimenteerd, waardoor nu niet alleen mensen maar ook vampiers groot gevaar lopen… Wanneer zelfs de eeuwigheid niet voor altijd lijkt te zijn, komt Allie voor een hartverscheurende keuze te staan…

Ook dit boek was weer een mooi en goed vervolg. Vooral de verschillen in personages zijn zeer goed en sterk neergezet. Bloedband geeft je weer een wervelwind aan gebeurtenissen. De hoofdpersonen hebben een moeilijke tijd gehad en ze zijn er voorlopig ook nog niet klaar mee. Er is bijna nooit rust in dit boek, waardoor het eigenlijk gewoon altijd spannend is. Ook dit boek is net zoals de vorigen erg goed geschreven. De personages, maar ook de wereld en de mooi beschreven locaties. Het lijkt net alsof je er zelf middenin zit. Daarom kan ik nu al niet wachten tot deel 3! Julie Kagawa is echt een aanwinst voor Harlequin, laten ze maar meer zulke schrijvers binnen halen goed bezig! En bedankt voor dit recensie-exemplaar.

4ster

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *