Recensie: Bezwering – Kelley Armstrong

1001004010180970Titel: Bezwering (deel 1 The Darkest Powers-trilogie)
Originele titel: The Summoning
Auteur: Kelley Armstrong
Uitgever: Moon
Verschenen: 2010
Genre: young adult, fantasy
ISBN: 9789049501037
Koop dit boek op Bol.com

Ik heb van uitgeverij Moon de prachtige trilogie van The Darkest Powers mogen ontvangen. Helemaal blij was ik dan ook toen ik de kaft bewonderde. Want deze trilogie is in een boek gebundeld en kost maar vijftien euro. Vijf euro per boek dus maar. En dat is deze trilogie meer dan waard!

Het enige wat Chloe Saunders wil is een normaal leven met haar vrienden. De spoken die ze opeens overal ziet, gooien echter roet in het eten. Wanneer ze op school een paniekaanval krijgt, belandt ze in een instituut voor kinderen met gedragsproblemen, Lyle House. De diagnose is schizofrenie. Volkomen overweldigd gaat Chloe akkoord met behandeling.

In eerste instantie lijkt er niets vreemds te zijn aan Lyle House, maar als ze de andere inwoners wat beter leert kennen – de charmante Simon en zijn duistere, zwijgzame broer Derek, de verwende Tori, en Rae, die ‘iets heeft met vuur’ – slaat bij Chloe de twijfel toe.

Geen van hen heeft doorsnee gedragsproblemen. En algauw blijkt Lyle House zeker geen doorsnee instituut…

In het begin toen ik dit boek begon, had ik nog een beetje mijn twijfels. Het was namelijk erg voorspelbaar wat er ging gebeuren, maar als eenmaal een beetje op gang komt weet het je te grijpen en lees je aan een stuk door. Chloe (hoofdpersoon) wil niets anders dan een normale puber zijn, ze loopt lichamelijk namelijk nogal achter. Dan wordt ze toch eindelijk op haar vijftiende ongesteld, maar dan beginnen er ook vreemde dingen te spelen. Ze begint dingen te zien die anderen niet zien en zo beland ze al snel in een speciale kliniek. Maar ze zit niet in een normale kliniek, de anderen hebben ook allemaal vreemde krachten, die worden bestempeld als psychische stoornissen. Ze sluit vriendschap met de charmante magiër Simon, een zwijgzame half demonische Derek en Rae die een fascinatie voor vuur heeft.

Ik vond dit boek echt heel leuk om te lezen, de personages weten me stuk voor stuk te boeien. Chloe is ook echt het typische tienermeisje dat je verwacht, zorgen maken over dingen die er totaal niet toe doen. Maar als je verder komt in het verhaal moet ze andere keuzes maken. Kiest ze voor Simon of Dereks kant..? Dit boek is echt niet alleen ook voor tienermeisjes bedoelt, het boeit mij ook echt. En ik kan zeggen dat dit een goed young adult boek is. Ik ben nu bezig met het volgende boek en hoop dat die nog spannender mag worden. In ieder geval een aanrader!

4ster

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *