Recensie: Beautiful Creatures – Kami Garcia & Margaret Stohl

Beautiful Creatures MovieTitel: Beautiful Creatures/Betoverd (Beautiful Creatures – deel 1)
Originele titel: Beautiful Creatures (Caster Chronicles – book 1)
Auteur: Kami Garcia & Margaret Stohl
Uitgever: The House of Books
Verschenen: 2010
Genre: Young adult, fantasy, avontuur
ISBN: 9789044339475
Koop dit boek op Bol.com

Ik was erg benieuwd naar dit boek, ik had hem al een paar keer voorbij zien komen bij Goodreads en ik kreeg een digitaal exemplaar van dit boek aangeboden door The House of Books. Ik wist eigenlijk niet echt wat ik zou moeten verwachten, maar ik heb hem vrij snel gelezen. Maar was het ook omdat ik het zo goed vond en dus meer, meer, meer wou? Nou dat zal ik jullie vertellen in de volgende recensie van dit fantasy-boek.

Lena Duchannes is geen gewoon tienermeisje. Lena en haar familie worden al generaties lang achtervolgd door een vloek. Ethan Wate droomt over een mooi meisje dat hij nog nooit heeft ontmoet. Wanneer Lena in Gatlin komt wonen, op het oudste en meest beruchte landgoed in de omgeving, voelt Ethan zich op onverklaarbare wijze tot haar aangetrokken. Hij is vastbesloten om te ontdekken hoe en waarom zij zo met elkaar verbonden zijn. Lena doet haar best om de vloek en haar macht geheim te houden. Maar zelfs in een stadje waar nooit iets gebeurt, kan een geheim niet eeuwig verborgen blijven…

Ik moet eerlijk zeggen dat ik dit boek niet echt leuk vond om te lezen. Ik vond het in het begin echt heel saai en traag overkomen en had de neiging om gewoon te stoppen, maar ja dat doe ik natuurlijk niet. Ik vond het tweede deel wel veel beter en de spanning bouwde hierin dan ook goed op. Ik vond het opzich wel wat hebben dat er zowel vanuit Ethan als Gatlin verteld werd. Dat zorgde door de verschillende personen ook wel voor enige humor in het boek. Maar toch vind ik het saaie gedeelte en de langdradige verhalen niet echt boeiend en dat overheerste toch de spannende momenten, die overigens wel goed zijn opgebouwd door het gebruik van datums waardoor het spannend wordt als de tijd gaat dringen. Maar ondanks dat moet ik zeggen dat dit boek me best wel tegen viel, erg jammer. En ik weet hierdoor nog niet of ik de volgende delen ga lezen.

3ster

 

 

 

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *