Recensie: Awoken – Sarah Noffke

awokenTitel: Awoken (deel 1 van The Lucidites)
Originele titel: Awoken
Auteur: Sarah Noffke
Uitgever: One-Twenty-Six Press
Verschenen: 2014
Genre: young adult
ISBN:9780986208003
Koop dit boek op Bookdepository.co.uk

Voordat ik begin wil ik even zeggen dat dit boek niet verkrijgen is bij bol.com. Ik heb hem gevonden op Bookdepository.co.uk, hier is gratis verzending mogelijk. Verder heb je ook de Kindle-versie op Amazon. Ik heb dit exemplaar gekregen van de schrijfster zelf nadat ze contact met me had opgenomen via Goodreads.

Around the world humans are hallucinating after sleepless nights. In a sterile, underground institute the forecasters keep reporting the same events. And in the backwoods of Texas, a sixteen-year-old girl is about to be caught up in a fierce, ethereal battle. Meet Roya Stark. She drowns every night in her dreams, spends her hours reading classic literature to avoid her family’s ridicule, and is prone to premonitions-which are becoming more frequent. And now her dreams are filled with strangers offering to reveal what she has always wanted to know: Who is she? That’s the question that haunts her, and she’s about to find out. But will Roya live to regret learning the truth?

Een compleet nieuwe dimensie sla je in als je dit boek leest, wie kan er namelijk nou droom reizen? Ik had het nog niet eerder gehoord in ieder geval. Awoken gaat over Roya, een sarcastische en aparte tiener die dus kan droomreizen. Het is precies zoals je denkt dat het is. Als je je ogen dicht doet kun je zo op een lekker warm Bounty-eiland liggen of bijvoorbeeld onder de Eifeltoren staan. Roya is een personage waar je niet snel een band mee opbouwt, ze is afstandelijk naar de lezer toe en heeft echt een eigen willetje. In het verhaal zit ze bij een mysterieus genootschap genaamd The Lucidites en dat ze is voorbestemd om te reizen naar een crimineel genaamd Zhuang, deze moet ze zien te verslaan. Het is leuk om weer eens op een andere manier te reizen in een boek, meestal is het door een portal, vliegtuig, auto of Vespa scooter. Maar door simpelweg je ogen dicht te doen en je al in een compleet andere omgeving te bevinden is wel heel origineel moet ik zeggen. Complimenten aan Sarah voor het bedenken van zoiets leuks. Je ziet alles door de ogen van Roya, dus soms voel je je ook een beetje verward als ze dan weer gaat reizen, maar ondanks haar karakter maakt dit het wel heel erg leuk. Ik zou het echt tof vinden om deze serie uit te lezen, het is namelijk zo’n aparte beleving! Bedankt Sarah voor dit super leuke boek!

Beoordeling: ★★★★★

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *