Recensie: Angelfall – Susan Ee

9200000021970733Titel: Angelfall – Penryn en het Einde der Dagen
Originele titel: Angelfall – Penryn and the End of Days
Auteur: Susan Ee
Uitgever: Sijthoff
Verschenen: 2014
Genre: fantasy, dystopian, romantiek, young adult
ISBN: 9789021809359
Koop dit boek op Bol.com

Het zoveelste boek over rare mythische wezens. Maar toch hou ik er ontzettend veel van! Zombies, vampiers, aliens.. en nu dus ook engelen. Sinds het boek van Vanessa Gerrits, Tweedehands Vleugels ben ik echt verliefd op verhalen met engelen erin. Ik had dit boek al meerdere malen voorbij zien komen op Goodreads. Nu werd het tijd, want ik kwam hem toevallig tegen bij de bieb.

De engelen van de apocalyps hebben de macht overgenomen in de wereld, en het is een chaos. Overdag schuimen bendes de straten af, ’s nachts heersen angst en bijgeloof. Wanneer Penryns kleine zusje door gewelddadige engelen wordt ontvoerd, grijpt Penryn in: ze zal alles doen om haar zusje terug te krijgen. Maar daar heeft ze hulp voor nodig – en die hulp komt uitgerekend van Raffe, een engel zonder vleugels…

Penryn en Raffe zijn vijanden, maar samen ondernemen ze de gevaarlijke tocht naar het hoofdkwartier van de engelen. Waar is Penryns zusje? En kan Raffe ooit zijn vleugels terugkrijgen?

Ik vond de achterflap tekst in ieder geval super tof klinken. En ik moet zeggen dat ik ook echt positief verrast ben door het boek, de spanning knalt er vanaf de eerste bladzijde al af. De spanning tussen Penryn en Raffe bouwt zich namelijk goed op en wordt steeds heftiger. Angelfall heeft een goed tempo en heeft dus een ook een goede spanningsboog.

Echter zijn er ook rustigere momenten waarin Penryn en Raffe elkaar beter leren kennen. Door de fijne schrijfstijl van Ee had ik het gevoel dat ik me middenin de post-apocalyptische wereld van Ee bevindt, die ze overigens fantastisch heeft beschreven. De personages vindt ik echt fantastisch en ze vervelen geen moment.

Hun relatie is in het begin haat en nijd, maar later wordt het steeds beter en bouwt zich een vriendschap op. Ik vond het echt leuk dat het niet gelijk, pats boem liefde op het eerste gezicht was. Dit komt naar mijn mening nogal onrealistisch over.

Dit boek is uniek en origineel, een echte aanrader dus. Ik zal deel 2 zeker lezen!

4ster

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *