Recensie: The Alchemist – Michael Scott

alchemistTitel: The Alchemist (deel 1 van De Geheimen van De Onsterfelijke Nicolas Flamel)
Originele titel: The Alchemyst
Auteur: Michael Scott
Uitgever: Boekerij
Verschenen: 2011
Genre: young adult, fantasy
ISBN: 9789022562505
Koop dit boek op Bol.com

Dit soort covers wekken mijn innerlijke tovenaars-ziel. Ik weet niet wat het is, maar Harry Potter is altijd blijven plakken. Want daar is mijn lees-verslaving ook mee begonnen. Dus dingen over Nicolas Flamel (die ook in Harry Potter voorkomt) zijn gewoonweg interessant, tenminste daar ga ik van uit. Deze man heeft namelijk echt bestaan, rondom de jaren 1330. Heel lang geleden dus. Hij was een Parijse Alchemist, vandaar de titel. Weet je dat ook maar weer.

De legende: Nicolas Flamel werd geboren in Parijs op 28 september 1330. Bijna 700 jaar later wordt hij gezien als de grootste alchemist van zijn tijd. Er wordt gezegd dat hij het geheim van het eeuwige leven heeft ontdekt. Volgens de archieven stierf hij in 1418. Maar zijn graf is leeg… De waarheid: Nicolas Flamel is dankzij het Elixir van het Eeuwige Leven nog steeds in leven. De formule hiervan zit verborgen in het boek van Abraham de Magus. Dit boek is het machtigste boek met oude magie dat er bestaat. Dr. John Dee, de hofmagiër van Koningin Elizabeth meer dan 400 jaar geleden, heeft zich verbonden met de Onsterfelijken, de krachten van het kwaad, die van plan zijn de mensheid te vernietigen zodra ze het boek in handen krijgen. En als de millenniaoude voorspelling juist is zijn Sophie en Josh Newman de enigen die hem kunnen tegenhouden – als Flamel er tenminste op tijd in slaagt hun bijzondere krachten te doen ontwaken…

Wat een pluspunt is en misschien ook tegelijk wel een minpunt is dat er in het gehele boek actie is. Het begint namelijk al in de winkel waar Sopie en Josh aan het werk zijn, waar een minuutjes later al dikke actie is. De aanval vindt namelijk plaats op Nicolas Flamel. Josh, Sophie en Flamel vluchten gelijk en die dreiging die er is volgt je het gehele boek door. Josh zijn karakter is een beetje zeurderig en hij is gewoon een zinnige tiener en zijn zus is natuurlijk de grote heldin van het verhaal. De tweeling, want dat zijn ze hebben blijkbaar een bijzonder aura om hen heen en kunnen misschien wel de tweeling zijn uit de voorspelling van Abraham. Leuk dingetje, vond ik dit toch wel. Wat ik een beetje gek vond is dat het op donderdag begon en dat het vrijdag al weer klaar was. Een beetje apart dat er zoveel met de personages gebeurt in zo’n korte tijd. De Alchemist is al met al dus een zeer actievol verhaal, met veel gebeurtenissen in korte tijd. Het leest erg snel weg. Toch mist er af en toe de nodige diepgang en achtergrond informatie. De serie is spannend en ik ben dus wel nieuwsgierig naar het tweede deel.

3ster

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *