Recensie: Across the Universe – Beth Revis

book-cover-across-the-universe-series-19700451-438-662Titel: Across the Universe (deel 1 Across the Universe)
Originele titel: Across the Universe
Auteur: Beth Revis
Uitgever: Penguin Books Ltd
Verschenen: 2010
Genre: Fantasy, young adult, romantiek
ISBN: 9780141333663
Koop dit boek op Bol.com

Whoo weer een adembenemend mooie cover! En ja, alle boeken met een mooie cover wil ik eigenlijk wel lezen om te zien of de binnenkant ook zo mooi is. Zelf zie ik twee vissen die elkaar een kusje geven in dat witte gedeelte van de cover.

Amy has left the life she loves for a world 300 years away

Trapped in space and frozen in time, Amy is bound for a new planet. But fifty years before she’s due to arrive, she is violently woken, the victim of an attempted murder. Now Amy’s lost on board and nothing makes sense – she’s never felt so alone.

Yet someone is waiting for her. He wants to protect her; and more if she’ll let him.

But who can she trust amidst the secrets and lies? A killer is out there – and Amy has nowhere to hide..

Al moet ik helaas wel zeggen dat dit boek me een klein beetje tegenviel. Het verhaal gaat over Amy die met zich samen met haar ouders laat invriezen om 300 jaar later weer wakker te worden op een nieuwe planeet. Alleen wordt Amy eerder wakker, wat niet de bedoeling is. Ze is wakker geworden op een ruimteschip, waar je dus niet eventjes naar buiten kan om een wandelingetje te maken. Ze weet niet wie ze moet vertrouwen, maar in ieder geval wel haar ´vinder´ Elder en zijn beste vriend Harley. Samen gaan ze proberen uit te vinden wat er aan de hand is. Maar kunnen ze elkaar überhaupt wel vertrouwen?

Wat wel heel leuk was, was het leven aan boord van het schip en hoe dit is beschreven. Hoe zou dit zijn in het echt. Alleen sommige gebeurtenissen tussen de personages konden me totaal niet boeien, dus vandaar dat het me een beetje tegenviel. Toch denk ik wel eens de volgende delen te gaan lezen.

2ster

4 reacties

  1. Hey, is het moeilijk Engels? Mij lijkt het boek namelijk wel interessant. I like that cover! Maar ik ben een beetje bang dat het Engels te moeilijk is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *