Recensie: Me and Earl and the Dying Girl – Jesse Andrews

earlTitel: Me and Earl and the Dying Girl
Originele titel: Me and Earl and the Dying Girl
Auteur: Jesse Andrews
Uitgever: Amulet Books
Verschenen: 2012
Genre: young adult
ISBN: 9781419701764
Koop dit boek op Bol.com

Me and Earl and the Dying Girl is een boek die ik al veelvoudig voorbij zag komen. Ook vanwege de leuke cover wou ik dit boek gaan lezen en het verhaal leek me ook erg leuk.

Greg Gaines is the last master of high school espionage, able to disappear at will into any social environment. He has only one friend, Earl, and together they spend their time making movies, their own incomprehensible versions of Coppola and Herzog cult classics.

Until Greg’s mother forces him to rekindle his childhood friendship with Rachel. Rachel has been diagnosed with leukemia – cue extreme adolescent awkwardness – but a parental mandate has been issued and must be obeyed. When Rachel stops treatment, Greg and Earl decide the thing to do is to make a film for her, which turns into the Worst Film Ever Made and becomes a turning point in each of their lives.

And all at once Greg must abandon invisibility and stand in the spotlight.

Waar ik al snel achter kwam is dat er een film is van dit boek. Ik had zoals ik al zei zoveel gehoord over dit boek. Het lijkt een tragisch verhaal over iemand die leukemie heeft. Maar wat het allemaal wat doet verzachten is het feit dat er veel humor in zit. Ik moest ook een beetje aan The Fault in our Stars denken, dat is ook best een erg verhaal. Die tegelijk ook heel mooi is. Dit boek is ontzettend grappig en bevat meer humor dan het boek van John Green. Greg het hoofdpersoon in dit boek is recht voor zijn raap, maar dan wel op een positieve en grappige manier.

Het boek leest makkelijk weg en ik zag meteen alles voor me bij ieder woord dat de schrijver heeft neergezet. Toch is het hele boek niet grappig, wat op zich logisch is als je naar het onderwerp kijkt. Dit boek kan verschillende emoties oproepen. Het is niet overdreven, maar gewoon heerlijk puur. En dat is echt geweldig aan dit boek. Ik zal zeker nog eens de film gaan kijken om te zien of die net zo grappig is als het boek.

Beoordeling:

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *