Een terugblik naar 2015

Dat was me weer een jaartje die voorbij is gevlogen. Het jammere is wel op dit moment dat ik in een ontzettende blog/leesdip zit. Ik krijg er gewoon weinig uit deze handjes tegenwoordig. Maar ik heb ook best veel boeken gelezen het afgelopen jaar, dus op zich mag een leesdipje dan ook wel eens. Ook al sla ik die liever over natuurlijk. Maar om even een beeld te krijgen van 2015.. kom ik met deze post, ook al is 2016 alweer een paar daagjes oud.

terugblik

Hoeveel boeken heb ik nou gelezen in 2015?
Ik heb (hou je vast) 269 boeken gelezen in 2015.. En ja, dat zijn er inderdaad heel veel. Ik ben het er volkomen mee eens. En ik denk dat 2016 aardig stabiel blijft aan dit aantal. Ik denk zelfs nu wel minder, omdat mijn goede voornemen is om een baan te vinden in dit jaar. Dus om die reden minder gaan lezen zou fantastisch zijn. En even voor de vergelijking.. in 2014 las ik 185 boeken, dus het aantal is aardig verhoogt.

Wat vond ik nou van alle boeken die ik heb verslonden?
Ik vind ieder boek die ik dan weer mag en ga lezen super tof om te doen. Vooral als ik als een van de eersten een boek mag gaan lezen, dat voelt toch wel als een eer. Maar van elk boek merk ik steeds meer: “Goh die schrijver heeft natuurlijk ontzettend zijn best gedaan op dit stuk papier die ik in mijn hand heb.” Dus dat besefte ik wel steeds meer. Vooral omdat mijn blog straks ook alweer twee jaar bestaat en ik het nog steeds fantastisch vind om te doen kijk ik vaak naar dit standpunt. Ieder boek vind ik dus mooi, alleen kijk ik dan wel naar de inhoud natuurlijk. En hier ga ik mijn top 10 voor de jaar op baseren.

Wat is mijn top 10 favoriete boeken gelezen in 2015?
Dat is altijd een lastige vraag, maar toch wil ik wel een poging proberen.
10. Kick – Chelsea Cain
9. Paaz – Myrthe van der Meer
8. Ready Player One – Ernest Kline
7. In de ban van de wolf – Christine Charliers
6. Eleanor & Park – Rainbow Rowell
5. De wereld volgens Bob – James Bowen
4. How to be a woman – Caitlyn Moran
3. Simon vs. The Homosapiens Agenda – Becky Albertalli
2. Vuur en as – Sabaa Tahir
1. A  Thousand Pieces of You – Claudia Gray
top10 top101Wat vond ik het tofste kleurboek dat ik heb gerecenseerd?
Ook een leuke vraag voor dit jaar vind ik zelf. Want ik heb heel wat kleurboeken mogen ontvangen en recenseren. Maar mijn favoriet is toch wel Kleur je eigen Van Gogh. Ik vond dat zo’n mooi boek, ik heb er alleen niet heel veel tijd voor jammer genoeg. Maar kunstwerken herkleuren vind ik sowieso fantastisch. Overigens ook Kleur je eigen Hollandse meester en Kleur je eigen Spaanse meester uit dezelfde serie zijn geweldig mooi. Bovendien vind ik de Dot-to-dot boeken ook heel erg tof om te doen, maar dat valt eigenlijk niet helemaal onder kleurboeken. En dan vooral dot-to-dot Nederland van punt naar punt & Het enige echte ultieme dot-to-dot puzzelboek voor volwassenen. Hier mogen er wel meer van komen.

Hoe zit het met mijn volgers?
Dat is in 2015 ontzettend snel gestegen. Als ik over het hele jaar bekijk heb ik 20.000 paginabezoekers meer dan 2014 en dat vond ik een beste mijlpaal. Ik kan dus best zeggen dat ik trots ben op wat ik al heb bereikt als blogger. Het begon als hobby voor de grap om mijn verhalen en recensies met de wereld te delen, maar dat het zo snel zou groeien had ik niet verwacht. Ik heb dan ook geen doelen die ik voor mezelf uitzet. Ik zie wat er van mijn hobby komt en dat is dus ook maar goed ook. Want dat heeft in dit geval het beste effect gehad. Hoeveel volgers heb ik nou op de platformen?

Bloglovin – 154 volgers
Twitter – 669 volgers
Facebook – 519 vind ik leuks
Instagram – 431 volgers
Goodreads – 212 friends

Je kan en mag me volgen op alle kanalen, ik heb een hyperlink in de namen gezet.

Dus al met al was het weer een fantastisch jaar en ik hoop van 2016 het beste te maken met jullie! Als er nog iets is wat jullie graag zouden willen zien op deze website laat het vooral achter in de comments!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *