Happy Halloween én bijna NaNoWriMo

Booooooooo! Ja, het is vandaag weer Halloween altijd een leuke tijd van het jaar. Zelf merk ik er weinig van, ik doe dit jaar niet aan thema feestjes of Fright Nights. Nee, ik ga natuurlijk lekker thuis zitten en me voorbereiden op NaNoWriMo! Voor het eerst inderdaad. Ik zag op Twitter meerdere malen NaNoWriMo voorbij komen en ik dacht eerst ‘wat is dat in vredesnaam?’ Maar nu ik weet wat het is, ben ik helemaal enthousiast.

Maar wat is het dan?

NaNoWriMo staat voor National Novel Writing Month, dus de link kun je vast nu leggen tussen schrijven, boek en maand. Ja? Nou, dat is dus precies de bedoeling. Ik ga inderdaad een boek schrijven van 50.000(!!) woorden in een maandje tijd. Ik weet niet of het wat gaat worden, omdat ik nu ook weer op school zit, maar ik ga het in ieder geval proberen. Wie niet waagt die niet wint, toch? NaNoWriMo kun je gewoon thuis vanuit je luie stoel doen en ieder programma dat je wilt. Je kan gratis inschrijven voor deze challenge op www.nanowrimo.org en je kunt mij vinden onder de naam: teatimebooks. Ik ben van plan om een young adult thriller te schrijven. Een boek over loverboys, maar dan een iets volwassenere-versie is de bedoeling.
Twijfel je nu nog of je mee wilt doen? Doe maar niet, dat deed ik eerst ook en ik had me bijna helemaal niet ingeschreven, maar het is leuk en ach wat kan er nou fout gaan. Je kan je verhaal hierna nog laten drukken of uitgeven of op Wattpad zetten of iets dergelijke. Het is goed voor je taal, voor je uithoudingsvermogen en nog een dozijn andere voordelen.

Participant-2014-Web-Banner

Voorbereidingen!?

Ja… ik zag een aantal dagen geleden onder de hashtag #nanowrimo de nodige preps (voorbereidingen) voorbij komen. Sommige mensen hebben hun hele muur vol met post-it briefjes geplakt en weet ik veel wat niet meer. Ik slikte wel eventjes, want ik dacht: ‘Oei! Maar dat heb ik helemaal niet, straks faal ik, ahhhhhh!!’ Dus ik heb snel een notitieboekje gekocht bij de Wibra en ben hierin mijn plot, personages en locaties, scenes, etc. aan het uitwerken. Dan kan ik wat vloeiender doorschrijven, als ik ongeveer weet wat er gaat gebeuren. En wat je natuurlijk nodig hebt als de nodige motivatie is thee en chocolade. Oeps, ja dat is inderdaad ongezond, de chocolade dan, maar ach wat maakt het uit. Je gaat toch even mooi een boek schrijven. Ik had al eens eerder een poging gedaan, zo schreef ik in groep 6 van de basisschool een soort Harry Potter-achtig verhaal van 60 handgeschreven A4’tjes aan beide kanten. En ook heb ik een keer een chicklit proberen te schrijven, maar ja te weinig tijd enzo en ik had geen inspiratie meer, die kun je overigens hier lezen.

Nog wel voldoende recensies dan op teatimebooks.nl?

Natuurlijk! Ik blijf kilometers doorlezen hoor. Ik kan niet schrijven, om tussendoor niet genoeg te lezen. Dus de recensies blijven gewoon komen. Andere berichten zijn inderdaad wel wat minder geworden, voor het geval dat het je nog niet was opgevallen. Maar dat komt omdat ik het heel druk heb met school, dus dat is inderdaad wat minder geworden. Maar zodra ik eventjes de tijd er voor heb, dan komen er ook weer eens wat andere berichten dan alleen recensies.

1 reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *