Gelezen boeken in september

Ik heb deze maand weer behoorlijk veel boeken gelezen en dat voor een normale maand vol school. Ja, ik ben weer lekker bezig en vindt mijn tijd om te lezen vooral als ik in de trein of in de bus zit. En ik ben echt niet ontevreden over het aantal boeken die ik heb verslonden, namelijk 16 stuks. Valt me niets tegen moet ik zeggen.

Welke boeken heb ik dan allemaal gelezen in september?
Ik begon de maand met Reached van Ally Condie, de spannende hekkensluiter van de Matched-trilogie. Daarna begon ik met de laatste twee boeken van The Darkest Powers, namelijk Ontwaken en Afrekening van Kelley Armstrong. Toen ik die afgerond had, wat overigens super toffe boeken waren. Begon ik met Paper Towns van John Green, echt nu eentje van mijn favoriete John Green boeken. En daarna was ik toe aan Inside Out van Maria V. Snyder, leuk boek en originele setting. Over originele settings gesproken.. Tweedehands Vleugels las ik daarna uit van Vanessa Gerrits, geweldig boek die echt super leuk is om te lezen.

De maandelijkse classic mocht uiteraard ook niet ontbreken dus begon ik in The Legend of Sleepy Hollow van Washington Irving, je weet wel van die tv-serie, leek er een beetje op maar ik wacht op de boeken die ook echt op de tv-serie gebaseerd zijn. Daarna was het tijd voor wat Nederlandse pareltjes en dat was de Nederlandse dystopie Overstroomd door Eva Moraal en Verslingerd van Lisette Jonkman, geweldige boeken. Outside In, het vervolg van Inside Out moest ik natuurlijk ook nog lezen, dus pikte ik die op. Ook een beetje een klassieker was The Giver van Lois Lowry, geweldig mooi boek die totaal niet kinderachtig was.

Iets internationaals? Dan ga ik voor de Finse schrijfster Salla Simukka waarvan ik Rood als Bloed en Wit als Sneeuw las, mooie boeken alleen veel te dun. Ik wil meer! En omdat het bijna dierendag is was ik toe aan een boek met dieren, dus dat werd Bob de Straatkat van James Bowen, echt een mooi waargebeurd verhaal. Als laatste boeken van september koos ik Legend van Marie Lu en The Scorch Trials van James Dashner.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *