Gelezen boeken in oktober

Deze maand heb ik weer lekker veel boeken kunnen lezen, stuk voor stuk weer heerlijke boeken die ik weer af kan strepen van mijn to-read lijstje. Want ik wil natuurlijk niet dat een mooi boek mij ontgaat. Ik heb er twee minder gelezen dan vorige maand, maar alsnog vind ik het een mooi aantal. Ik heb er namelijk 14 stuks gelezen. Dat valt me niks tegen in een maand vol met school, met veel informatie gevende colleges.

Welke boeken heb ik dan allemaal gelezen in oktober?
Ik begon de maand met Voor Jou van Jojo Moyes, twijfel je nog steeds of je dit boek zult lezen of niet. Doe het gewoon want het is echt een prachtig boek, lees mijn recensie maar terug. Daarna las ik De Oceaan aan het Einde van het Pad door Neil Gaiman, hierover was ik dan iets minder over te spreken, maar het stroomt over van fantasie wat een groot pluspunt is. Ik las als een wat dunner boekje mijn eerste boek van Niccolò Ammaniti, namelijk Jij en Ik. Ook een heel tof en mooi boekje, jammer dat hij niet langer is. Dan was het de beurt aan Half Zwart, daarover had ik zoveel goede verhalen gehoord dat ik het ook maar eens moest gaan lezen. En ja hij is leuk, maar mij net iets té.

Op mijn e-reader las ik We Were Liars van E. Lockhart een onbeschrijflijk boek die je gewoon moet gaan lezen. Toen ging ik De Duistere Fae lezen van Julie Kagawa, van de fantastische serie die zij heeft geschreven. Hierover moet je ook niet twijfelen gewoon gaan lezen.

Nadat ik Starters al eens heb gelezen, moest ik natuurlijk ook nog Enders lezen van Lissa Price, ook een goed vervolg. Weer een nieuw boek waarvan ik veel goede dingen hoorde Angelfall van Susan Ee, ook een geweldig boek werkelijk. Nog meer gehypte boeken! Namelijk De Vijfde Golf van Rick Yancey, deze was zeker heel goed maar ik verwachtte er meer van. Maar dat heb ik wel vaker met gehypte boeken.

Op mijn e-reader las ik Uglies van Scott Westerfeld, dit vond ik wel een heel tof boek met een perfect uitgewerkte wereld letterlijk en figuurlijk. Als afwisseling ging ik Stille Strijders lezen van Taylor Downing, een boek over de eerste wereldoorlog. Deel twee heb ik nu ook gelezen en dan heb ik het over Omhulde Stad van Ransom Riggs, goed vervolg.

Mijn eerste Dwarsligger heb ik deze maand gelezen, namelijk Dagboek van een Geisha door Arthur Golden. En als laatste las ik The Great Gatsby door F. Scott Fitzgerald, weer een klassieker die ik af kan strepen van mijn lijstje.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *