Gelezen boeken in juli

Hmm, ja weer een maand verder. En ik kom steeds verder dat ik weer bijna naar school moet, whoo eindelijk. Ik heb nog nooit zo uitgekeken om weer naar school te gaan. Want vanaf januari thuis zitten valt echt niet mee, vreselijk saai. Maar door die lange vakantie is dit blog wel ontstaan, dus eigenlijk ben ik ook wel blij dat ik zolang vrij had. 25 augustus heb ik introductiedag en 1 september begin ik weer, dus zullen het aantal boeken die ik lees iets achteruit gaan vrees ik. Maar ik blijf lezen hoor, don’t worry! Al met al heb ik deze maand 14 boeken gelezen.

Maar welke boeken heb ik in de maand juli verslonden?
Ik begon met Fangirl, wat een fantastisch boek is dat zeg. Ik ben nu serieus fan van Rainbow Rowell denk ik. Daarna ging ik verder in ook een zeer populair boek, namelijk Schim en Schaduw van Leigh Bardugo en die was ook al zo fantastisch. Ik ben de maand gewoon begonnen met twee boeken die ik uiteindelijk vijf sterren heb gegeven. Daarna ging ik Terug naar Rome, en nee niet ik maar het boek van Nicky Pellegrino. Een heerlijk zomerboek. Toen begon ik in Pandaogen, een boek over een onderwerp dat me in eerste instantie niet zo aansprak namelijk de modewereld, maar toch wist Joost van Bellen dit boeiend te maken.

Vervolgens Het Jaar dat ik op hen allemaal verliefd werd door Use Lahoz, een beetje een apart en gek geschreven boek maar toch boeide hij wel. Toen was het tijd voor de ontknoping van De Test-trilogie, namelijk Het Examen door Joelle Charbonneau en die stelde me jammer genoeg nogal teleur, huil huil. Op mijn e-reader las ik Delirium van Lauren Oliver, een erg tof boek waarvan ik niet kan wachten de volgende delen te lezen. Want verboden liefde is toch iets heel interessants om over te lezen.

IMAG1214

Ook op de Kobo was Elke Dag van David Levithan te vinden, ook een erg apart boek maar wel heel bijzonder en mooi. Fysieke boeken lees ik tussen de digitale exemplaren heen en dus ook de heerlijke historische roman met veel geweld Vespasianus Tribuun van Rome door Robert Fabbri. Waardoor ik weer zin kreeg in een apart boek, zoals Als ik Blijf van Gayle Forman. Echt wel een tof boek was dat, met een aparte schrijfstijl.

En ook ben ik de wereld ingedoken van de klassiekers namelijk The Catcher in the Rye en Fahrenheit 451, waarvan de eerste me toch een beetje teleurstelde. Maar ook las ik op het laatst van de maand nog een boek van Franca Treur, namelijk een Dorsvloer vol Confetti over een orthodoxe familie.

Gelukkig kan ik me daar niet in verplaatsen. En last but not least, Samenzwering door Kelley Armstrong, waardoor ik vooral benieuwd ben geworden naar haar andere boeken. Een heerlijke fantasy.

 

 

4 reacties

  1. De Grisha trilogie staat hier ook zeer hoog op mijn te-lezen-lijstje. Misschien dat ik me tijdens augustus aan het eerste boek waag. If I stay ga ik sowieso lezen deze maand. Ik heb er de sample al van gelezen op mijn Kindle en werd er meteen in gezogen. En Delirium heb ik uit de bib geleend, maar ik weet niet of ik daar nog toe ga komen, maar het concept van dat boek spreekt me ontzettend aan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *