Bookhaul juni

IMG_20150630_220555Daar was ik weer met een nieuwe bookhaul. We zijn nu alweer over de helft van het jaar in en we hebben de zomer mogen verwelkomen. En wat voor eentje. Vandaag is het echt bloedheet? Houden jullie het nog een beetje vol? In juni heb ik in ieder geval behoorlijk aan het inslaan geweest heb ik gemerkt. Ik heb volgens mij een record te pakken qua gekochte/gekregen boeken. Ik heb trouwens ook afscheid moeten nemen van een aantal boeken, anders heb ik echt geen ruimte meer. Mocht je je dat afvragen. Als je de stapel hierboven ziet is het vrij moeilijk om alle boeken goed te kunnen uitleggen. Dus heb ik van groepjes boeken aparte foto’s gemaakt voor de handigheid. Normaal doe ik dat namelijk niet, omdat iedereen het wel aardig kan zien op stapels. Maar dit vergt een uitzondering.

IMG_20150630_220037Als eerste begin ik met een stapel boeken die ik kon ophalen van een weggeefhoek van Facebook. Dit boek van Khaled Hosseini wou ik altijd al eens hebben en wat is er nou beter dan gratis? Datzelfde geldt voor De schaduw van de wind, het lijkt me echt een prachtig boek. Verder zaten er nog drie pocketboekjes bij met waargebeurde verhalen. Dat boeit me ook altijd wel. Een goed moment om daar ook eens aan te beginnen.

IMG_20150630_220132Mijn volgende stapel bestaat uit allemaal gekochte boeken. Anna and the French Kiss heb ik besteld bij Bookdepository voor maar iets van 6 euro. Gone Plaag heb ik voor de reguliere prijs van €12,50. Het rampzalige verhaal van jou en mij heb ik op de kop weten te tikken voor €5,00 in een aanbiedingsbak bij The Readshop. En Red Queen, Seeker en All the bright places heb ik besteld bij Bol.com in combinatie met de 3 voor €20,00 actie. Die volgens mij nog steeds loopt. Al deze boeken lijken me zo leuk en ik heb er goede verhalen over gehoord.

IMG_20150630_220207De volgende boeken zijn recensie-exemplaren. De Stieg Larsson boeken heb ik gekregen voor de leesmarathon challenge van Bruna uitgeverij. De recensies hiervan komen binnenkort online. Gorski is een boek die ik kreeg van uitgeverij Overamstel. En het boek van Bear Grylls, Doods Vlucht heb ik echt met smart op zitten wachten. Bear Grylls is namelijk zo tof, ik ben stiekem echt fan van deze ruige survivalman.

IMG_20150630_220242Dit zijn ook allemaal recensie-exemplaren. Antivirus kreeg ik samen met Jacht op de jager en Een duistere schaduw binnen van uitgeverij Karakter. Een aantal mooie boeken dat zeker. Jacht op de jager heb ik nu net uit en met Antivirus ben ik nu bezig. Prachtboeken. Onvoorwaardelijk kreeg ik van Z&K uitgevers. Ik wou al langer een boek van Colleen Hoover lezen, dus dit was een perfecte kans. De achtste zuster kreeg ik van Overamstel, dit lijkt me ook een heel mooi boek. De behandeling is het tweede deel van The Program serie. Ik ben zeer benieuwd!

IMG_20150630_220327Dan weer een selectie gekochte boeken en zelfs heb ik er eentje gewonnen. Dit is Burn van James Patterson, ik heb hem gewonnen door een retweet actie op Twitter van Bol.com. Echt een aanrader trouwens, ik heb al best vaak dingen gewonnen via Twitter. Gemengd dubbel en Scherven brengen geluk van Jill Mansell heb ik uit de budgetbak van de boekhandel gevist voor €0,50 per stuk. Ideaal zulke aanbiedingen. De smaak te pakken van Jill Mansell heb ik uit de kringloop voor €2,50. En DNA samen met Het geheugenspel heb ik voor 1 euro per stuk ook gevonden bij de kringloop. Shame on me dat ik nog nooit een boek van Nicci French heb gelezen. I am Pilgrim heb ik gekregen van mijn ouders voor mijn verjaardag, zo blij ben ik daarmee.

IMG_20150630_220350Weer een aantal recensie-exemplaren. It-Girl kreeg ik van uitgeverij JP Publishing. In de ban van de ring is een verhaal over boksen, dus niet Lord of the Rings achtig zoals je misschien kunt denken. Doodskleed is alweer het vijfde en laatste deel van de Jessica Haider serie. Taal uit de zaal en De Crime top 100 kreeg ik van uitgeverij Karakter. En de Grumpy Cat ansichtkaarten van BBNC uitgevers.

IMG_20150630_220418En nog een recensie-exemplaar die ik kreeg van auteur van het boek Mannenpakken/vrouwenhakken Jessica Maes. Zij heeft als initiatief dit gezinsdiversiteitskleurboek de wereld in geroepen in samenwerking met anderen. Het is een prachtig boekje geworden, binnenkort de recensie. En dan heb ik nog vijf biebboeken. Ja, deze zijn inderdaad afgeschreven. Eerlijk gezegd kon ik niet echt iets vinden. Maar omdat de aanbieding 5 voor 2,50 er was moest ik er gewoon ook vijf uitzoeken in plaats van een euro per stuk. Dus heb ik nu De Aanslag, Pygmee, De tijd zelf, Savages (ja, die film heb ik gezien dus vandaar), Hard-boiled wonderland en het einde van de wereld. Over die laatste hoefde ik niet te twijfelen, want ik heb geen enkele Murakami zelf in bezit al ben ik er nog zo’n fan van. Daar is dus nu verandering in gekomen.

IMG_20150702_144249En als laatste heb ik deze boekjes weten te scoren in Boekhandel van der Velde in Leeuwarden. Deze little black books van Penguin uitgevers vieren het 80 jarig bestaan van de uitgever. Ter ere van dat jubileum worden er 80 klassiekers uitgebracht in deze kleine vorm. En ik vind ze zo leuk, ze kosten in die boekhandel slechts €1,25 per stuk. Daar kun je ze toch niet om laten liggen? Dus heb ik er weer een paar bijgekocht, bij de 2 die ik al had.

Dat was mijn bookhaul voor deze maand. Veel hè? Echt ik schrok er zelf ook van hoor. Hopelijk kan ik me in augustus in gaan houden. Want er zijn ook nog bestellingen onderweg naar hier voor de maand juli alweer. Dus laten we nu maar even kalmpjes aan doen, ook met dit weer.

En laat me ook even weten of jullie voortaan vaker zulke kleine groepjes boeken zien of gewoon in stapels.

8 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *