Boekennieuws: 22 mei – 29 mei

Deze keer weer eens wat nieuws. Namelijk de rubriek ‘boekennieuws’, het leek me wel grappig om een klein overzichtje te maken met niet teveel tekst met wat er allemaal gebeurt is afgelopen week in de boekenwereld.

RTL Boulevard begint tweewekelijkse boekenrubriek

Erg leuk voor mensen die weer eens wat nieuws willen ontdekken als leesvoer. In samenwerking met bol.com komt RTL Boulevard met de boekenrubriek, ‘RTL Boulevard Boekentip. De nadruk zal liggen op ‘bekende schrijvers’. De eerste aflevering met de rubriek is hier terug te zien.

Amazon laat vooruitbestelling The Silkworm weer toe

Amazon heeft toch The Silkworm van J.K. Rowling weer beschikbaar gesteld als vooruitbestelling, aangezien het eerder een conflict had met uitgeverij Hachette. Twee weken hiervoor meldde Amazon dat Hachette uitgegeven boeken een levertijd hebben tussen de twee en vijf weken. Maar toch zouden ze nu gewoon leverbaar moeten zijn. Echter zijn andere titels van de uitgever onvindbaar gemaakt op Amazon.

DWDD-boekpanel krijgt komend seizoen vier nieuwe leden

Voor wie altijd naar De Wereld Draait Door kijkt hebben we nieuws, want in het nieuwe seizoen komen er vier nieuwe boekpanelleden. Dit betekend wel het einde van het huidige panel. Wie de nieuwe panelleden worden is nog niet bekend, maar er wordt vanaf augustus weer naar nieuwe leden gezocht. In alle waarschijnlijkheid weer boekhandelaren.

Maya Angelou op 86-jarige leeftijd overleden

Amerikaans schrijver en dichter Maya Angelou is op 86-jarige leeftijd overleden. Beroemd werd ze vooral door haar autobiografische werk I Know Why The Caged Bird Sings, in dit dit boek liet ze zien hoe haar leven de Amerikaanse rassenscheiding doorstond. Het boek is in 1970 genomineerd voor The International Book Award en stond twee jaar op The New York Times paperback bestsellerlijst.

Maya Angelou

Release van City of Heavenly Fire

Het nieuwe boek van Cassandra Clare is 26 mei uitgebracht in het Engels en sommigen zaten er natuurlijk al tijden op te wachten. Dit is het allerlaatste boek in The Mortal Instruments serie en dan maar gauw hopen dat Cassandra niet stopt met schrijven.

Alfonso Caurón niet de regisseur van Harry Potter spin-off

Ja, helaas Alfonso Caurón de regisseur van Harry Potter and the Prisoner of Azkaban gaat niet de spin-off Fantastic Beasts and Where to Find Them regisseren. Hij voelt zich op het moment niet aangetrokken tot het project op het moment. Velen hadden gehoopt dat hij het zou worden, vooral door zijn film Gravity.

Wie zal de Gouden Strop winnen vanavond?

Vanavond is het zover, de Avond van het Spannende Boek. De avond waarbij de prijs voor de beste misdaadroman wordt uitgereikt. De shortlist van de Gouden Strop, de belangrijkste Nederlandse thrillerprijs, bestaat dit jaar uit Tango Assasino van Patrick Conrad, Zielloos van Corine Hartman, Versleuteld van Donald Nolet, De Tweede November van Tomas Ros en De Kraamhulp van Esther Verhoef.

9200000026257152De Bestsellers van week 22

1. Veroordeeld – Karin Slaugther
2. Kieft – Michel van Egmond
3. Geachte heer M. – Herman Koch
4. Band-it – Colleen Dorsey
5. Made in Europe – Pieter Steinz

Vinden jullie dit leuk om een klein nieuwsoverzichtje zo te zien elke week? Met daarbij dus ook de besteller top 5 van Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek. Let me know en dan maak ik er (deze keer echt) een leuk rubriekje van elke week.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *